środa, 25 czerwca 2025 03:16
Reklama
Reklama

Karnawałowa odsłona Targów FOOD-to-GO [art.spons.]

Koniec karnawału, a tym samym Tłusty Czwartek zbiega się z 6. Targami Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, 3-4 lutego 2016, AmberExpo, Gdańsk. Jak podaje historia, pierwsza wzmianka na temat pączków w Polsce pochodzi właśnie z Gdańska, dlatego zapraszamy wszystkich restauratorów do podtrzymania trójmiejskiej tradycji oraz poszukiwania inspiracji na targach. Jedno jest pewne, podczas targów poznamy receptury na wyśmienite pączki, faworki czy słodkie desery, które można dołączyć do menu punktów gastronomicznych. Targi FOOD-to-GO to najważniejsze targi dla branży gastronomicznej na Pomorzu, w której udział potwierdziło około 100 firm.
Karnawałowa odsłona Targów FOOD-to-GO [art.spons.]

Mocną stroną Targów FOOD-to-GO jest program towarzyszący. Również w tym roku organizatorzy zaprosili do współpracy cenionych w branży ekspertów.

Swoją obecność na targach potwierdzili m.in.: charyzmatyczny Charles Daigneault, finalista programu „MasterChef”. Już dziś możemy zdradzić, iż podczas spotkania każdy restaurator, który odwiedzi targi dowie się jak smacznie przygotować m.in. tatara z przegrzebków, czy zupę z homara. Podczas targów Charles podpisywać będzie swoją książkę „Imprezownik kulinarny”. Po obfitym obiedzie warto posmakować deserów. Zadbają o to mistrzowie cukiernictwa. Krzysztof Trzópek w ramach strefy Prezentacji i Warsztatów zaprezentuje sposoby dekorowania tortów, natomiast Tomasz Deker zabierze nas w świat słodkich inspiracji i oczaruje serwowanymi deserami monoporcyjnymi. Targi FOOD-to-GO odwiedzi również Małgorzata Weber, Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, która zaprezentuje najnowszy trend mody cateringowej w serwowaniu deserów i przekąsek, czyli SHOT TO GO. Podczas Tłustego Czwartku nie może zabraknąć tego co najważniejsze, czyli samych pączków. Zapraszamy na spotkanie z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem z Atelier Smaku na warsztaty wypieków pączków bezglutenowych. Gospodynie ze Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego, pokażą natomiast tradycyjne sposoby wypiekania faworków.

Tegoroczną nowością będzie Strefa Inteligentna Restauracja. Wystawcy zaprezentują najnowsze rozwiązania technologiczne dedykowane lokalom gastronomicznym. Przetestujemy innowacyjne rozwiązania IT dla gastronomii (m.in. aplikacje i strony mobilne, systemy inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowane sterowanie i kontrolę oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia).

UpMenu, która opowie o nowoczesnych narzędziach marketingowych dla gastronomii, firma Inclever, zaprezentuje inteligentny system GOPOS dla gastronomii. Warto dodać, iż na stoisku Inclever, będzie można sprawdzić możliwości interaktywnego stołu, który coraz częściej wykorzystywany jest w restauracjach na całym świecie, a w Polsce wciąż stanowi nowość. O tym czym jest marketing sensoryczny i jak wpływa on na wzrost sprzedaży opowie firma MOOD Polska, natomiast na pytanie „jak sprawnie obsłużyć gościa w restauracji?” odpowie podczas prezentacji firma SOFTECH. W świat urządzeń mobilnych, tak niezbędnych w interaktywnej restauracji, przeniesie nas firma Global-Lab.

Na stałe w program targów wpisała się strefa Bezglutenowa. Zachęcamy do odwiedzenia targów i spotkania z przedstawicielkami Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które odpowiedzą na wszelkie pytania związane z wprowadzeniem menu bezglutenowego do restauracji.
Co więcej czeka na gości 6. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO? Tego dowiedzą się Ci, którzy już 3-4 lutego odwiedzą AmberExpo w Gdańsku. Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny wstęp.

Co więcej czeka na gości 6. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO? Tego dowiedzą się Ci, którzy już 3-4 lutego odwiedzą AmberExpo w Gdańsku. Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny wstęp.

[fot. mat. prasowe]


Miejsce targów:
Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AmberExpo
ul. Żaglowa 11, Gdańsk

Godziny otwarcia targów:
Środa: 3 lutego 2016r.: 10:00-16:30
Czwartek: 4 lutego 2016r.: 10:00 – 15:30


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu kwidzyn1.pl z siedzibą w Tczewie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
KOMENTARZE
Autor komentarza: Schlomo UbermannTreść komentarza: Ale przypał. Chyba nie wypłaci się do końca życia. No ale tak kończą frajerzy.Źródło komentarza: ZOBACZ [WIDEO] !!Ujawnienie kokainy wartej 5 mln zł efektem pracy trzech służb mundurowychAutor komentarza: haniaaTreść komentarza: tak o zsrowie trzeba dbać .... Produkty z konopi są mi naprawdę bliskie – i to nie tylko z ciekawości, ale przede wszystkim z własnego doświadczenia. Moja przygoda zaczęła się od bólu kręgosłupa, który towarzyszył mi praktycznie codziennie. Z początku ratowałam się klasykami – ketonal, inne przeciwbólowe – niestety, żołądek długo tego nie wytrzymał. W pewnym momencie bolało mnie już nie tylko plecy, ale też brzuch, dosłownie po wszystkim. Zaczęło się błędne koło – ból, stres, napięcie. Lekarze zaczęli mówić, że pewnie "sama sobie to nakręcam", że to psychosomatyka. Czułam się bezsilna. I wtedy – zupełnie przypadkiem – kuzyn dał mi namiar na Konopną Farmację z Poznania. Po rozmowie z panią farmaceutką dostałam polecenie: olej CBD 5% dekarboksylowany, 3 razy dziennie po 5 kropli. Do tego dorzuciła maść laurową z olejem konopnym, eukaliptusem i propolisem – cudo na ból pleców! Ale to nie wszystko – zaczęłam pić napar z passiflory i łykać olej z czarnuszki na żołądek. Efekt? Jakby ktoś zgasił ogień, który palił mnie od środka. Ból pleców się wyciszył, żołądek odetchnął, a ja zaczęłam normalnie funkcjonować. Coś, co wydawało się beznadziejne, zaczęło mieć sens. CBD naprawdę mi pomogło – nie jako cudowny lek na wszystko, ale jako realne wsparcie, które dało mi ulgę i spokój. Jeśli ktoś z Was się waha, polecam z serca – ale zawsze z głową i najlepiej po konsultacji z kimś, kto zna się na rzeczyŹródło komentarza: 7 kwietnia 2025 r. - Ważny dzień w kalendarzu. Światowy Dzień ZdrowiaAutor komentarza: DominikTreść komentarza: Proszę rodzinę osoby zmarłej o kontakt, przekażę przydatne informacje tel. 664694990Źródło komentarza: Na drodze zginął 59-letni motocyklistaAutor komentarza: ZuziaTreść komentarza: Bo książki, zwłaszcza kryminały to emocje. Po to są l. Szkoda, że zapominamy, że jest jeszcze druk i papier tylko gapimy się w te ekrany i scrollujemy shitŹródło komentarza: Zabezpieczono pięć automatów do nielegalnych gier hazardowychAutor komentarza: BronekTreść komentarza: Świetne książki i szacunek za wspieranie lokalności i malychvijczyzn👍🙂Źródło komentarza: Zabezpieczono pięć automatów do nielegalnych gier hazardowych
Reklama
Reklama
Reklama